Bánfalvi Szilvia tantárgyprogramjai
Fogadóóra:
Kedd: 13.05-13.50
Csütörtök: 10.20-11.05
Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv I/2. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére
Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ
Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél
Oktatók: Bánfalvi Szilvia
Tantárgykód: KGLB_NOKM004
Óraszám: heti 1X2 óra
|
Tananyag |
1. |
Revision (unit 10 – accommodation types), organisation |
2. |
Hotel services and facilities (Unit 12) – situational roleplays |
3. |
Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation |
4. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes, |
5. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition |
6. |
Tour operation (Unit 13) – package holidays |
7. |
Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint |
8. |
Travel agencies (Unit 14) – complaint handling orally and in writing – writing a letter of apology |
9. |
FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ |
Kötelező irodalom:
- Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
- oktató által összeállított segédanyagok
Ajánlott irodalom:
- Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
- Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
- Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
- Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
- Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
Számonkérés és értékelés:
- folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)
Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:
- aktív részvétel a tanórákon, online órákon
- szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából
- beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján
Elkészítendő feladatok, házi feladatok:
- 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
Értékelés:
- 20 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
- 40 % szóbeli beszámoló
- 40 % beadandó házi feladatok
Győr, 2021. február 01.
Tantárgyprogram az Első szakmai idegen nyelv 1. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére
Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ
Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél
Oktatók: Bánfalvi Szilvia
Tantárgykód: KGNB_NOKM040
Óraszám: heti 2X2 óra
|
Tananyag |
1. |
Revision, organisation |
2. |
Hungarian cuisine (Unit 9) |
3. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a composition |
4. |
Hotel services and facilities (Unit 11) |
5. |
Hotel services and facilities (Unit 11) |
6. |
Hotel services and facilities (Unit 11) – business letter: letter of reservation, letter of confirmation |
7. |
Tour operation (Unit 13) |
8. |
Tour operation (Unit 13) |
9. |
Tour operation (Unit 13) – business letter: recommendation of programmes, hotels, etc. |
10. |
Travel agency (Unit 14) |
11. |
Travel agency (Unit 14) – formal / business letter: letter of complaint, letter of apology |
12. |
Travel agency (Unit 14) |
13. |
FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ |
Kötelező irodalom:
- Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
- oktató által összeállított segédanyagok
Ajánlott irodalom:
- Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
- Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
- Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
- Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
- Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
Számonkérés és értékelés:
- folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)
Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:
- aktív részvétel a tanórákon, online órákon
- szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 14. héten
- kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
- beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján
Elkészítendő feladatok, házi feladatok:
- 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
- egy kiselőadás
Értékelés:
- 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
- 30 % szóbeli beszámoló
- 20 % kiselőadás
- 20 % beadandó házi feladatok
Győr, 2021. február 01.
Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv I/2. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére
Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ
Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél
Oktatók: Bánfalvi Szilvia
Tantárgykód: KGNB_NOKM004
Óraszám: heti 1X2 óra
|
Tananyag |
1. |
Revision, organisation |
2. |
Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – CV writing |
3. |
Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – Cover letter writing (pg.168) |
4. |
Hotel careers (Unit 12) – job interviews |
5. |
Accommodation (Unit 10) – types of accommodation, hotel classifications |
6. |
Accommodation (Unit 10) – writing a letter of enquiry |
7. |
Hotel services and facilities (Unit 12) – situational roleplays |
8. |
Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation |
9. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes, |
10. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition |
11. |
Tour operation (Unit 13) – package holidays |
12. |
Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint |
13. |
FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ |
Kötelező irodalom:
- Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
- oktató által összeállított segédanyagok
Ajánlott irodalom:
- Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
- Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
- Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
- Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
- Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
Számonkérés és értékelés:
- folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)
Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:
- aktív részvétel a tanórákon, online órákon
- szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 13. héten
- beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján
Elkészítendő feladatok, házi feladatok:
- 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
- önéletrajz + motivációs levél
Értékelés:
- 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
- 30 % szóbeli beszámoló
- 40 % beadandó házi feladatok
Győr, 2021. február 01.
Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv II/1. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére
Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ
Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél
Oktatók: Bánfalvi Szilvia
Tantárgykód: KGNB_NOKM008
Óraszám: heti 2X2 óra
|
Tananyag |
1. |
Organisational tasks, introduction – countries and nationalities – grammar practice: Present Simple + Present Continuous |
2. |
Travel and tourism – tourist destinations – grammar practice: Present Simple + present Continuous |
3. |
Travelling by road and rail – a coach tour – itineraries – a train holiday (the Orient Express) – grammar: adjectives – comparatives and superlatives |
4. |
Travelling by road and rail – a coach tour – itineraries – a train holiday (the Orient Express) – grammar: adjectives – comparatives and superlatives |
5. |
Travelling by air – traditional airlines + low-cost airlines – grammar practice: Simple Past – Past Continuous |
6. |
Travelling by air – traditional airlines + low-cost airlines – writing a composition (Budget airlines) |
7. |
Cruise holidays – itineraries – services and facilities on board – grammar practice: Present Perfect Tense |
8. |
Jobs and careers in the tourism industry – Hotel careers – writing a CV + Cover Letter – grammar practice: adjectives |
9. |
Jobs and careers in the tourism industry – Hotel careers – writing a CV + Cover Letter – grammar practice: adjectives |
10. |
Jobs and careers in the tourism industry – travel agent, tour guide – applying for a job – job interviews |
11. |
Jobs and careers in the tourism industry – travel agent, tour guide – applying for a job – job interviews |
12. |
Presentations – My favourite holiday destination (PPT) |
13. |
FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ |
Kötelező irodalom:
- Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
- oktató által összeállított segédanyagok
Ajánlott irodalom:
- Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
- Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
- Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
- Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
- Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
- Norman Coe-Mark Harrison-Ken Paterson: Oxford Angol Nyelvtan, magyarázatok-Gyakorlatok, Oxford University Press, 2010
Számonkérés és értékelés:
- folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)
Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:
- aktív részvétel a tanórákon, online órákon
- szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 14. héten
- kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
- beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján
Elkészítendő feladatok, házi feladatok:
- 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
- egy kiselőadás
Értékelés:
- 30 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
- 20 % szóbeli beszámoló
- 30 % kiselőadás
- 20 % beadandó házi feladatok
Győr, 2021. február 01.
Tantárgyprogram a Szakmai Idegen nyelv II/3. tantárgyhoz a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére
Az oktatásért felelős: Idegen Nyelvi Oktatási Központ
Tantárgyfelelős: Kiviharju-Turi Adél
Oktatók: Bánfalvi Szilvia
Tantárgykód: KGNB_NOKM010
Óraszám: heti 2X2 óra
|
Tananyag |
1. |
Revision (Tourist regions of Hungary), organisation |
2. |
Revision (Tourist regions of Hungary) |
3. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – writing a business e-mail, writing a composition |
4. |
Hungarian cuisine (Unit 9) – the way we cook, special ingredients, traditional Hungarian dishes, |
5. |
Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – CV writing |
6. |
Careers in tourism, hotel careers (Unit 12) – Cover letter writing (pg.168) |
7. |
Hotel careers (Unit 12) – job interviews |
8. |
Accommodation (Unit 10) – types of accommodation, hotel classifications |
9. |
Accommodation (Unit 10) – writing a letter of enquiry |
10. |
Hotel services and facilities (Unit 12) – writing a letter of reservation and a letter of confirmation |
11. |
Tour operation (Unit 13) – package holidays |
12. |
Travel agencies (Unit 14) – a travel agent’s job, a tour guide’s job – writing a letter of complaint |
13. |
FÉLÉV VÉGI SZÓBELI BESZÁMOLÓ + PREZENTÁCIÓ (a tourism type) |
Kötelező irodalom:
- Fekésházi Márta – Máthé Krisztina: Tourism in Focus – Felkészítő- és gyakorlókönyv az angol szakmai nyelvvizsgára, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft., 2008
- oktató által összeállított segédanyagok
Ajánlott irodalom:
- Kodolányi János Főiskola: Feladatgyűjtemény a GazdálKODÓ idegenforgalmi szaknyelvi vizsgához (angol), Kodolányi János Főiskola, 2008
- Farkas Zsuzsanna: Angol nyelv az idegenforgalomban, a vendéglátásban, a szállodaiparban – középfok, Librotrade Kft., 1999
- Szőke Andrea-Viczena Andrea: 1000 Questions 1000 Answers – Társalgási gyakorlatok az angol gasztronómiai és turisztikai nyelvvizsgákra, Gastronomy-Tourism, Lexika Kiadó, 2005
- Robin Walker – Keith Harding: Oxford English for Careers - Tourism 1-3. (Student’s Book), Oxford University Press, 2006, 2007, 2009
- Muth Csilla: Exploring Tourism in English, Szega Books Kft., Pécs, 2018
Számonkérés és értékelés:
- folyamatos számonkérés (aláírás + ötfokozatú értékelés)
Az aláírás feltétele, a jegy megszerzésnek módja:
- aktív részvétel a tanórákon, online órákon
- szóbeli számonkérés teljesítése a szóbeli órák anyagából a 13. héten
- kiselőadás (prezentáció) készítése a megadott témakörökből
- beadandó házi feladatok határidőre történő elkészítése, megadott szempontok alapján
Elkészítendő feladatok, házi feladatok:
- 3 darab hivatalos levél, 1 kompozíció
- egy kiselőadás
Értékelés:
- 20 % órai munka, órára elkészítendő házi feladatok
- 30 % szóbeli beszámoló
- 20 % kiselőadás
- 30 % beadandó házi feladatok
Győr, 2021. február 01.